A SZENTESI FOCI - DOKUMENTUM ÉS VIDEÓ GYŰJTEMÉNYE 2010-2019-ig
a képekre kattintva azok nagyobb és letölthető teljes változata jelenik meg

 
2010.
november 27.
Aranykalász búcsútorna

A tornagyőztes Szentesi Narancs: Kovács Gábor, Kovács János, Herczeg SzabolcsKovács Norbert, Szabó Dániel Dugó és Szobácsi Attila
Forrás: Kovács János
2013.
Városi visszhang cikk a Szentesi MÁV kezdő éveiről

Forrás: Neuné Nádai Csilla gyüjteményéből

június 22.
A Szentesi Kinizsi SZITE labdarúgó szakosztálya 2013. június 22- én (szombaton) tartja a 2012-2013. évi labdarúgó bajnokság záróeseményét, és ekkor kerülnek átadásra a bajnokság során kiérdemelt érmek, kupák és címek.
A Csongrád megyei labdarúgó bajnokság II. osztályában bajnoki címet szerzett a Szentesi Kinizsi SZITE felnőtt, férfi labdarúgó csapata. A kiváló utánpótlás-nevelő munkát jelzi, hogy a szakosztály ifjúsági korú játékosai a bronz-, a serdülő csapat, pedig az ezüstérmet szerezte meg. Örvendetes, hogy a bajnokság gólkirálya szintén a Szentesi Kinizsi SZITE csapatából került ki, a csapatkapitány, Mihály Róbert személyében
Maga a rendezvény az egyik részprogramja a Szentesi Kinizsi SZITE megalakulása 100. évfordulójának.
A nap programja
15.00 óra Szentesi Kinizsi SZITE ifjúsági csapat – Legrand öregfiúk
16.00 óra Szentesi ULTRÁK (szurkolók) – Szentesi Kinizsi SZITE
17.00 óra Szentesi Kinizsi Öregfiúk – Szentesi Kinizsi SZITE (bajnokcsapat)
19.30 óra Vacsora a részt vételt jelző, meghívott vendégeknek a SÉF BT éttermében (Hungerit)
Remélem az érintettek ismerik az időpontokat. Itt az alkalom, meg lehet mutatni a pályán, majd a harmadik félidőben, hogy ki mit gondol a labdarúgásról.
Kellemes és jó hangulatot kívánunk mindenkinek, aki valamilyen formában részt vesz ezen a rendezvényen
Csepregi István sk. Garai Sz. Imre sk
szakosztályvezető az egyesület elnöke

A Kinizsi 100 éves!


Forrás: Garai Sz. Imre

A Kinizsi megyei 2 bajnokcsapatának tablója:

Forrás: Garai Sz. Imre

A Kinizsi 100. évfordulójára:

Garai Sz. Imre klubelnök veszi át a város emléklapját és érmét Szirbik Imre polgármestertől
Forrás: Garai Sz. Imre

Zászló, emléklap, érem és rekvizitumokForrás: Garai Sz. Imre

A Szentesi Kinizsi Válogatott - önmaga ellen:


Csepregi István szakosztvezető, Szarvas Zsolt és Garai Sz. Imre elnök - itt Gujdár Sándorral

Forrás: Garai Sz. Imre


2013. október
Gyálarét ellen 5-0

A szurkolói kanyarnál - avagy szentesi ultrák:

Forrás: Garai Sz. Imre


2013. november
november 15.
Tóth László játékvezető 75 éves


november 22.
Puskás szoboravatás és riport Gujdár Sándorral


2014.

2014. május

május 21.
A Szentesi Kinizsi SZITE utánpótlás bajnokcsapata a Székkutas U16 mérkőzésen:
Forrás: Garai Sz. Imre
Csapat tagjai: Álló sor: Gulyás Gergő, Kovács Gergely, Bubori Dániel, Bubori Dániel, Zoó Zoltán, Varga Bence, Gulyás Zoltán edző.
Guggolnak: Varga Tamás, Rácz Kevin, Finta Sándor, Dóczi Gergő, Szabó Gergely.
Fekszik: Kotvics-Varga Dávid
A kép 2014. 05. 21-én a Kinizsi -Székkutas 20-0 (12-0) U-16-os meccs után készült. Ez a csapat végül meg is nyerte a bajnokságot 76 ponttal (10 pont előnnyel) a Mindszent előtt és Zoó Zoltán 55 góllal gólkirály lett.
Információ - 2017.05.24.: Juhász Márk2015.


2015. május
május 22.
Megemlékezés Pusztai Lászlóról:
2015. július

július 15.
Garai Imre riportja Nógrádi Zoltánnal és Szabó Zoltánnal a szentesi labdarúgásáról:
2015. augusztus


augusztus 30.
Kinizsi: Kerepeczki gólja a Sándorfalva ellen

Forrás: Garai Sz. Imre


2016.
Bronzot ünneplő kinizsisek:

Forrás: Kovács János
2017.

május 27.
Csepregi Istvánt a Kinizsi érdekében 40 évig dolgozó sportvezetőjét búcsúztatták a mai Szentesi Kinizsi SZITE - Csongrád megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésen, mely igen izgalmas körülmények között 1:1 arányú döntetlennel végződött. A fényképekért köszönet Kárpáti Lajosnak. A mérkőzés előtti búcsúbeszéd.
"2017 05 27 – Szentesi Kinizsi SZITE – Csongrád – Csepregi István búcsúztató
Csepregi István a szentesi labdarúgás egyik olyan emblematikus figurája, akihez a csapat sikerei és kevésbé sikeres évei egyaránt hozzátartoztak. Ha a városban a labdarúgást szerető vagy figyelemmel kísérő emberek találkoztak, és valaki megemlítette Csepregi nevét, hát szinte mindenkinek van valamilyen közös emléke vele. Megosztó személyiség, de a csapat iránti elkötelezettségét senki nem kérdőjelezheti meg….
Több generáció felnőtt a közreműködésével, akik még mai is emlegetik Pista bácsit, még akkor is, ha már régen abbahagyták a focit. Sokan, magasabb osztályban játszottak, közel 20-an az NB/I-ben a teljesség igénye nélkül Török Sándor, Vigh András, Kecskés Tamás, Szarvas Zsolt, Koncz Zsolt neve jól cseng a labdarúgást szeretők között, de voltak olyanok is, mint Gujdár Sándor vagy Pusztai László - akiről a Sportközpontot is elnevezték - akik a magyar válogatottban is többször is szerepeltek, sőt világbajnokságon is képviselték a magyar színeket.

Csepregi István negyven évig dolgozott a Szentesi Kinizsiért, különböző beosztásokban, de mindig nagy lelkesedéssel és szakértelemmel. A különböző szabályzatok, versenykiírás a kis ujjában volt, de a megye, sőt a megyén kívüli focipályák között is kevesen vannak, akik úgy el tudnak igazodni, mint ő.
Megélte, hogy a Szentesi Kinizsi, mint egyesület, több alkalommal is nevet változtatott, különböző okok és szempontok alapján. Volt olyan időszak, amikor elnöksége alatt, az egyesület több szakosztállyal működött. A nagypályás labdarúgáson kívül voltak férfi és női kézilabdások, teniszezők, asztaliteniszezők, természetjárók, női kispályás labdarúgók, ökölvívók és még lovas szakosztály is. Az egyesületet segítő munkájában sokszor még a családi konfliktusokat is felvállalta, hiszen életének egyik legfontosabb eleme, szerelme a labdarúgás a mai napig. 
A labdarúgáshoz és a munkához való kötődését így jellemezte:
„Orosházán kezdtem a futballt, majd hazakerültem Szentesre, először a Szentesi Vasutasban játszottam. Sajnos az aktív focit kénytelen voltam abbahagyni egy makacs sérülés miatt. Dukai Imre, - aki abban az időben szervezte Szentesen a labdarúgó játékvezetőképzést - beszélt rá, hogy menjek el játékvezetőnek, mivel hogy megsérültem, és már nem fogok focizni. Együtt vizsgáztunk olyan játékvezetőkkel, mint Tóth László és Pádár László, akik az NB/I-ben is hosszú ideig működtek. 1964-80 között számtalan mérkőzést vezettem alsóbb osztályokban. 
1977-ben kerestek meg az akkori Kinizsi-vezetők Csernák Imre és Bíró Janka, Török László egy Szentesi Kinizsi - Vízmű meccs után, hogy elvállalnám-e csapat vezetését. Nem sokat gondolkodtam, igent mondtam. Akkor még nem gondoltam, hogy ilyen hosszú és ilyen kiterjedt feladatot vállalok, de ez engem nem fárasztott, rengeteg örömöt, néha bánatot életem át, és büszkén mondhatom, hogy a labdarúgás által szinte az egész országban találtam ismerősöket, sportbarátokat. 20 bajnoki címet nyertem a különböző osztályokban a csapattal” 
Abban az időben a Kinizsi meccsekre 600-800 néző is kijárt rendszeresen a Kinizsi meccsekre, még az állomáson is lehetett hallani, ha a hazai csapat gólt szerzett.

Miután Orosházáról Szentesre kerültem, nemsokára dolgozni kezdtem Csongrádon, majd a szentesi Ruhagyárban 25 évig varrógépműszerész később TMK vezető, aztán a Háziipari Szövetkezetnél dolgoztam, mint munkavédelmei, tűzvédelmi előadó és műszaki vezető. Vezetője voltam Szegedi Ruhagyár központi Sportbizottságának is 16 évig. Munkámat moszkvai olimpiára való kiutazással jutalmazták. „
Csepregi István a legnagyobb sportsikert akkor érte el, amikor az SZTE-ként indult csapat feljutott az NB/II-be és ott harmadik helyen végeztek. Nagyon sajnálatos, hogy a szponzorok a következő idényben kihátráltak, és a sikert elérő futballisták szétszéledtek, mindenki ment, amerre tudott, a Szentesi TE pedig bejelentette a megszűnést.
Azonban többen úgy gondolták és ez elsősorban Tóth György érdeme, hogy Szentes nem maradhat labdarúgás nélkül és újra Szentesi Kinizsi néven, a megmaradt játékosokkal, - kiegészülve az ifjúsági csapat tagjaival - elindultak a megyei másodosztályban, amit a második nekifutásra a Kinizsi meg is nyert és így feljutottak az I. osztályba. Csakhogy a legjobb játékosainkra azonnal lecsaptak a környékbeli csapatok, és ismét meggyengült az együttes és a második évad után visszazuhant a megyei II. osztályba. Kezdődhetett újra a csapatépítés, amelyben Csepregi István és az akkori edző Bozóki Zoltán vállalt oroszlánszerepet, és hullámzó teljesítménnyel újra feljutott a megyei I. osztályba, éppen akkor, amikor az egyesület megalapításának 100. évfordulóját ünnepelte.
Ebben az időszakban Szentesen 3 labdarúgással is foglalkozó egyesület volt, és az önkormányzat ajánlására ezek 2015-ben egyesültek, és Szentesi Kinizsi SZITE néven új alapokra helyezve a működést, új vezetőséggel, melynek Csepregi István is tagja lett, új célokkal, - kiemelve az utánpótlásnevelés fontosságát - vágtak neki a bajnokságnak, és első évben váratlanul, de nem érdemtelenül 3. helyen végeztek, az ifjúsági csapat pedig megnyerte a bajnokságot.
Csepregi István nagyon sokat dolgozott, járta a megyei szövetséget, intézte a sportorvost, szervezte a mérkőzéseket, utána járt a szabályoknak, mérkőzéseket óvott, ha szükség és lehetőség volt rá, rengeteg utánjárással igazolt játékosokat, rendezte és biztosította a mérkőzéseket, ha kellett belépőket szedett, vagy a rendezőket igazította el, ha a labda a Kurcába került, hát ő volt az aki kipecázta…. Évtizedeken keresztül szervezte a csapatok mérkőzésekre történő szállítását, és talán senki annyit nem volt a csapattal idegenben, mint Ő. 
1997-ben a szentesi utánpótlás labdarúgók támogatása céljából megalapította az Szentesi Gyermek és Ifjúsági Aranylabda Alapítvány
Csepregi István azonban nem csak a sportszervezés területén volt nélkülözhetetlen, hanem az infrastruktúra fejlesztésében is elévülhetetlen szerepet vállalt. Szívügye volt a pályák karbantartása, és a hozzájuk tartozó létesítmények, építmények fejlesztése. Az elmúlt években a TAO is pályázatoknak és a Szentesi Képviselőt testületnek is köszönhetően megújult a Pusztai László Sporttelep öltözője, elkészült a műfüves pálya, két pályán is esti világítás van, és mára már körbe van kerítve az egész sporttelep. Elindult a Sportszálló felújítása, bővítése, melynek a befejezése erre az évre várható.
Az MLSZ Csongrád megyei igazgatósága 2015-ben Csepregi Istvánnak Életmű díjat adományozott, majd rá egy évre a Szentesen a Kiváló Sportolók ünnepségén, a Szentes Önkormányzata Képviselő testületétől - a Szentesi Kinizsi érdekében kifejtett 40 évtizedes kiváló munkájáért – szintén egy Életműdíjat vehetett át.
Kedves Pista, Szentes labdarúgás szerető és szurkolói, valamint a saját nevemben is köszönöm az elmúlt negyven évet, ami a Szentesi Kinizsi SZITE érdekében önzetlenül végeztél.
Forrás: Garai Sz. Imrejúnius 17.
Kinizsi SZITE évzáró
A megye egyik legeredményesebb labdarúgó egyesülete lett a Szentesi Kinizsi SZITE, hiszen három utánpótlás csapatuk (U-14,U-16, U-18) is a dobogón végzett, míg a nagycsapat a tavalyi váratlan bronzérem után a 11. helyen végzett. Az edzői értékelés szerint a tavalyi csapatból erre a bajnoki évadra más csapathoz igazolt vagy a labdarúgást abbahagyó, a csapat játékát meghatározó játékos – köztük Koncz Zsolt edző – pótlása nem sikerült teljes mértékben, viszont így a tavalyi év ifjúsági bajnokcsapatából – kényszerből – 7-8 játékos is bekerült a felnőtt csapat keretébe. Így joggal lehetnek büszkék arra, hogy a megye talán egyetlen olyan megyei I osztályú csapata, ahol csak hazai nevelésű, szentesi játékos játszik, illetve, hogy külön anyagi juttatást egyetlen játékos vagy sportvezető nem kap. A záróvacsorán az ifjúsági csapat Szabó Zoltántól az egyesület elnökétől vette át a bronzérmet. Az eseményről készült film a Szentes Tv műsorában látható.

A képen az ifjúsági csapat a bronzéremmel, és a felnőtt csapat az évzáró vacsorán.
Forrás: Garai Sz. Imre2018.
2019.


2019. február
február 2. a Magyar Hirlap mellékletében megemlékezés Orth Györgyről, az 1920-as évek elejének magyar világklasszisáról: