A felvitt anyagok megnézéséhez katt a fenti menüsorban az adott évre!

Folyik a meglévő anyagok feltöltése – persze az önkéntes munkának megfelelő ritmusban – lassan, de annál bizonytalanabbul! Vannak még időszakok, amikor nem tekinthető teljesnek alapszinten sem a számvetés.
Hosszabb távon általában az utolsó 10 évvel már nem foglalkozna a honlap, arról rengeteg infó található a friss online kiadványokban, például most a Szentesi Mozaikban.

A múlt időrendi számvetése – állandóan bővülő online könyv formájában.
Köszönet a hozzájárulásért – a teljesség igénye nélkül: Bodnár Jánosnak, Boros Istvánnak, Fodor Sándornak, Garai Sz. Imrének, Gulyás Zoltánnak, Gulyás Zsoltnak, Kádár Józsefnek, Kovács Jánosnak, Makra Zoltánnak, Márté Lászlónak, Szabó Ilinek, Szilágyi Imrének, Timár Ferencnek, Vágvölgyi Zoltánnak és persze a Facebook csoport valamennyi tagjának.

FONTOS!! Az oldalon megjelenített anyagok zöme mások tulajdonát képezi. Bármilyen tovább-felhasználás megfelelő forrásmegjelöléssel, alkalmanként az érintettek engedélyével!

Az oldal első változatának összeállításában hatalmas segítséget nyújtott Garai Szabó Imre 138 oldalas gyűjtése, saját bevallása szerint két év levéltári porszívás (letüdőzős módszerrel) eredménye. Ebben a műben rengeteg forrásanyag és hivatkozás található, mely a rendszerezés alapján további anyagok gyűjtéséhez óriási segítséget nyújt. Hajrá tehát, akinek van ideje, billentyűzete – folytassa ezt a munkát és adja közre, hogy idekerülhessen mindenki örömére!
Hasonlóan az anyagok rendszerezésben a szintén sok munkával 2006-ban létrehozott Nagy szentesi sportkönyv hasonló segítséget nyújtott, és még fog is sokáig a labdarúgásra vonatkozó rész.
Mindenképpen szót kell ejteni a könyvlétrehozóiról, Bodrits Istvánról, Makra Zoltánról és mindenkiről, aki bedolgozott a létrehozásába: Abonyi János, Benkő János, Bognár Attila, Boros István, Csányi József, Dobos László, Dóczi Erzsébet, Füsti Molnár Lajos, Halász Szabó Antal, Hódi József, G. Szabó Lenke, Kádár József, Kis-Rácz Antalné, Dr. Kis Tóth Tihamér, Kozma András, Dr. Makay Andor, ifj. Mokány Ferenc, Dr. Molnár Gyula, Szabó László, Szakács Ernő, Szirbik Imre, Szűcs Ildikó, Tajnai Dóra, Timár Ferenc, Tóth István, Virágh István, Vidovics Ferenc, Wittmann János, Zöldi József
Nem lehet szó nélkül elmenni a mellett a jelenség mellett, hogy a könyv formátum létrehozása ritkán gazdaságos, ezt ez a könyv is bizonyította, ami régóta húzódó elszámolási vita formájában él a készítők között.
Ettől függetlenül, aki teheti, vegye meg! A borítóra kattintva egy rendelési lehetőséghez lehet jutni.

És mi lehet a jövő? Bővülés, persze olyan ütemben, ahogy emberek, ambíciók, érdeklődések lehetővé teszik – de az internet korlátlansága miatt akármeddig.
Itt összehozni, amit csak lehet, már közben saját örömünkre.
– először is minél több érintettet behozni a Facebook csoportba – kérlek javasoljátok a további tagokat
– felrakni minél több anyagot, a bátrabbak maguk, ld. a Facebookon legalul a képes útmutatót – a szervezési fonál az időrend – tíz éves blokkokban gyűlhetnek az anyagok – mappán belül van lehetőség idősorrendbe rakni a fotókat. A kevésbé bátrabbaknak a bátrak segíthetnek, végső soron én, mint adminisztrátor
– kutatni anyagot – régi szentesi újságok, pl. itt sok minden megtalálható http://ekonyvtar.vksz.hu/jadox/portal/browser.psml#result_anchor , csak időigényes a kibányászás
– a gyűlő anyagot erre a honlapra tudjuk rendszerezni, a Facebookkal szemben az előnye, hogy minden a mi birtokunkban van, nem korlátozza le a felbontásokat és direkt letölthető bármi bárkinek, ami a fennmaradáshoz fontos!
– utolsó fázis lehet ebből könyv, de ez nem létszükséglet és ingoványos talaj – sokkal fontosabb, hogy mindenki számára elérhető legyen ami összegyűlt, minél többen töltsék le, őrizzék meg  – ez az önkéntes munkások ars poetica-ája! Persze a felhasználás során a forrásmegjelölés fontos, hiszen attól, hogy felhasználunk egy anyagot, még nem válik a tulajdonunkká!